Webredaktør Per-Erik Skramstad

Webkommunikasjon.no /  Per-Erik Skramstad

Jeg arbeider som frilans-webredaktør for store og små bedrifter: tekst, kvalitetssikring, søkemotoroptimalisering, bildebehandling i Photoshop og nettstedsøk er noe av det som er viktig i mitt arbeid. Jeg tar kun spennende og utfordrende oppdrag, først og fremst for bedrifter og organisasjoner som ønsker å styrke nettstedet med søkemotorvennlig innhold av høy kvalitet og som ønsker å samarbeide med nettopp meg.

Her finner du mitt nettsted: www.webkommunikasjon.no

Mine oppdragsgivere verdsetter min integritet og mitt ønske om å overføre kompetanse for å styrke forståelsen for digital markedsføring inhouse. Ellers kan man bli et lett bytte for innpåslitne selgere som lover gull og grønne skoger. Bestillerkompetanse er et nøkkelord.

Jeg har lang erfaring med å skrive for web og administrere nettsteder, både for meg selv og andre. Mine største (og mest lærerike) prosjekt er de egenutviklede nettstedene Wagneropera.net og Korrekturavdelingen.no. Jeg er også forfatter (Kvinne med bananer og Sprutbrekning hos spedbarn) uten at det nødvendigvis er så relevant i denne sammenheng. De siste årene har jeg hatt Teres Medical Group som hovedoppdragsgiver (en skandinavisk kjede av private sykehus). I november 2015 ble Teres kjøpt opp av Aleris. Nå jobber jeg mest for Volvat, som har sentere i Oslo, Bergen, Fredrikstad, Moss, Hamar, Tromsø og Trondheim. Tilbudet varierer på de forskjellige sentrene. Mange av de viktige satsingsområdene jeg har jobbet med i Teres, fortsetter jeg å jobbe med i i tiden fremover, for eksempel overvektskirurgi (slankeoperasjon) og plastisk kirurgi, men Volvat har et mye større tilbud enn det Teres-klinikkene hadde, så det blir også lagt større vekt på tjenester som urologi, gastro, legevakt, røntgen, MR, åreknuter, gynekologi, psykisk helse osv. Hvert område har sine utfordringer. Pasientgruppene er helt forskjellige, noe som skaper interessante utfordringer i hvordan man skal kommunisere dette på web og i andre sammenhenger. Mindre prosjekter er f.eks. hjemmesideoppdateringer for Cosmo Clinic og Gjenskinn gravminne – gravstøtter i rustfritt stål. Dette markedet er svært konservativt, så det er mange spennende utfordringer. Med utsøkt utforming av norske kunstnere og satsing på den høyeste kvalitet henvender vi oss til et nisjemarked. Hvis man søker i Google etter "billig gravstøtte", er man neppe i målgruppen vår. Det er to kunstnere som står bak gravminnene. Innovasjon Norge har støttet utviklingen av gravminnene. Jeg er med på laget kun på markedsføringsbiten og lærer masse etter hvert som prosjektet skrider frem. Og som en sideprosjekt til sideprosjektet legger jeg ut bilder på Gravgaver.no.

gravstøtter i rustfritt stål

Korrekturavdelingen.no er modernettstedet til Word-tips.no. Jeg har stått for alt. Det er et kjempeprosjekt som har lært meg mye om innholdsproduksjon, hvordan man kommuniserer på nettet, om søkemotoroptimalisering og utforming. Men nettstedets suksess er først og fremst at det dekker et stort behov og har et solid innhold som mange ønsker å lenke til. Dette er med på å gi nettstedet meget god synlighet i søkemotorene. Korrekturavdelingen er mitt referanseprosjekt.

Jeg blogger om historie, kunst og liv og død og webkommunikasjon og foto og krig og fred og sånn på Svanesang.no.

 

 

Word-tips: