Word: Topptekst og bunntekst

Topptekst og bunntekst kan gi dokumentet ditt et profesjonelt preg om det brukes riktig. På en CV kan det for eksempel være lurt med en diskré bunntekst med teksten «CV for Ditt Navn». Topptekster og bunntekster bør ikke være for fremtredende. Bruk helst mindre skrift enn i brødteksten.

Sette inn topptekst eller bunntekst

For å sette inn topptekst eller bunntekst velger du Topptekst og bunntekst i verktøylinjen Sett inn.

Dersom du skal lage en bunntekst, klikker du på knappen som hopper mellom topptekst og bunntekst på verktøylinjen (ill. t.v.).

Skriv inn den teksten du vil og formater den slik du ønsker (kursiv, mindre skrift, midtstilt osv.).

Justering i Word

Skal du midtstille, kan bruke TAB-tasten (én gang gir midtstilt, to ganger gir høyrejustert tekst), eller så kan du klikke på midtstillknappen på verktøylinjen.

I stedet for å skrive inn noe manuelt, kan du velge diverse automatiske innsettinger, som for eksempel filnavn, forfatter, side X av Y, dato osv.

Dersom du ønsker at toppteksten eller bunnteksten ikke skal vises på første side, klikker du på knappen for Utskriftsformat på verktøylinjen for topptekst og bunntekst, eller velger Utskriftsformat i Fil-menyen.

Brøk i Word Autokorrektur Hevet og senket skrift Fotnoter Hurtigtaster Topptekst Bunntekst Sett inn lenke Sidetall Myk bindestrek

 

 

Word-tips: